Bogat interfejs donosi korisno i edukativno iskustvo

 

Planet Zoo je prekrasno detaljan i mehanički sim bogat menadžmentom koji se ponekad spotakne pod težinom vlastitog sistema. Raznolika ponuda izvrsno izvedenih životinja je izuzetna, a alati koji su vam dati za izgradnju zoološkog vrta iz snova uglavnom su intuitivni, mada postoje i izuzeci. Iako je ometen sporim napredovanjem i često nezgrapnim korisničkim intefejsom, on je prepun svih detaljnih opcija koje želite od dobrog upravljačkog sim-a i nudi i korisno i obrazovno iskustvo.

Izgradnja uspješnog zoološkog vrta znači osigurati da su svi i sve u njemu sretni, zaposleni i dobro održavani. Životinje treba držati u pravoj klimi i uslovima kako bi im bile u dobrom stanju, što samo po sebi nije podvig. Režim karijere najbolje je mjesto za početak, nudeći strukturiran i preko potreban vodič kroz prvih nekoliko scenarija koji vam prikazuju užitke kako vaš zoološki vrt označiti. Ako uspijete ispuniti sve zadate ciljeve, slobodni ste preći na sljedeći scenario ili nastaviti s vođenjem u zoološkom vrtu, sa ugašenom trening podrškom. Postoje i modovi koji vam omogućavaju da krenete od praznih postavki, kao i način na kojem se igra na sandbox-u koji u potpunosti isključuje ekonomičnost igre.

 

Planet Zoo enciklopedija

 

Zoopedia – enciklopedija u igri prepuna korisnih informacija o životinjama i statistika – daje vam sve osnovne informacije koje trebate znati prije postavljanja zatvorenog prostora, ali postupak stvarno započinje nakon što premjestite svoje životinje i pravilno procijenite kako osećaju svoju okolinu. Ohrabruju vas da zaista razmislite o najsitnijim detaljima. Da li je zatvoreno kućište s pravim biljkama s pravog kontinenta? Ima li dovoljno zaklona od lošeg vremena? Da li se krdo sastoji od pravog omjera muškaraca i ženki? Međutim, iako je dovoljno lako uočiti te probleme, pronalaženje pravih odgovora može biti bolno jer ste prisiljeni da putujete kroz različite pod-ekrane koji su skriveni u bezbroj menija i ikona. Iako postoje obavijesti o upozorenju za ove probleme, sami morate potražiti pravi izbornik da biste ispravljali problem.

Planet Zoo - Spreadsheet Safari - zebre
Planet Zoo – Spreadsheet Safari – zebre

 

Valuta u Plant Zoo igri i trgovanje online

 

Prirodni krediti igraju veliku ulogu u poboljšanju ocjene vašeg zoološkog vrta kod posjetitelja. Ovi krediti su valuta u igri koju zarađujete radeći razne zadatke, od prijave u svoju internetsku igru ​​i dovršavanja izazova u zajednici do puštanja životinja u divljinu. Korišteni su za usvajanje novih životinja iz centra za trgovinu životinjama, što vam pomaže da proširite svoj zoološki vrt i podstakne uzgoj. Ovo vam daje pravi pljusak kod posjetitelja – životinje su bebe slatke kao i – što je još važnije, životinja sa jačim genima, što čini vrjednijim trgovanje gotovinom ili zaradu kredita nna osnovu njihovog puštanja. Ali, iako su krediti za očuvanje dovoljno jednostavni za zaradu upotrebom offline ekonomije, on-line je drugačija priča, a krediti se u najboljem slučaju smanjuju, posebno u ranoj igri. To uzrokuje određene probleme u načinu franšize na mreži, gdje je centar za trgovinu životinjama naseljen isključivo stvorenjima drugih mrežnih igrača, a gotovo sve njih možete kupiti samo sa kreditima. To rano usporava tempo, tjera vas u ciklus uzgoja i puštanja životinja sve dok konačno ne počnete naseljavati zoološki vrt onima koje zapravo želite.

Slonovi
Edukativna igra bogata informacijama

 

Plantet Zoo zaposleni i kontrola životinja

 

Što se tiče ljudi u vašem zoološkom vrtu, posjetioci se moraju zabavljati i edukovati putem širokog spektra životinja koje će vidjeti i učiti, a vaši radnici moraju imati sve potrebne pogodnosti kako bi se spriječio opšti haos. Vaše osoblje uglavnom će lutati autonomno, iako možete stvoriti korisne radne zone da biste ih dodijelili za nadzor. Životinje se mogu uznemiriti ako je njihovo mjesto uvijek prljavo ili ako neredovno dobijaju hranu, a iako možete odrediti koliko često neke vrste radnika posjećuju prostor, radne zone omogućavaju da prave ljude nalazite u blizini dovoljno pravih mjesta.

Radnici u Planet Zoo
Radnici u Planet Zoo

Objekti i građevine

 

Kada počnete sa otkrivanjem novih objekata, započinjete s malim izborom prodavnica i stanova, možete ih otključati više tako što ćete dodijeliti svoje osoblje da ih istraži. Što više istražujete, bolji i širi raznolikost građevina imate. Građevina nije savršena – staze se često neće uspjeti povezati. Ali to je na kraju na bolje jer stvara fleksibilnost dizajna kreiranog od strane korisnika.

Nudi vam se čitava paleta pojedinačnih građevinskih dijelova koje možete koristiti za izradu vlastitih nacrta, a koji se mogu dijeliti putem Steam Workshop-a. Većina osnovnih dijelova – zidovi različitih oblika, krovne pločice, vrata i okviri prozora – spojiće se na relativnu mrežu, omogućujući vam da vaše dizajne sastavite kao građevne blokove. Iako neke od manipulativnih kontrola nisu odmah intuitivne, uz malo vremena, stvaranje vašeg vlastitog stila zgrada postaje dovoljno jednostavno da se možete više fokusirati na rafiniranje kreativnih ideja za taj novi toaletni blok ili hamburger shop, umjesto da lupate glavu zašto zidovi neće da se povežu.

Planet Zoo igra botata kato grafikom i detaljima tako i mehanikom igre
Planet Zoo igra botata kato grafikom i detaljima tako i mehanikom igre

 

Životinje u Planet Zoo – Spreadsheet Safari

 

Same životinje su apsolutne zvijezde Planet Zoo igre. Sve su prekrasno prikazane i izgledaju predivno detaljno izbliza, krzno se kreće naprijed-nazad dok pasu i plešu. Neke od njihovih animacija mogu biti neukusne, ali u većem dijelu gledanje vaših životinja kako lutaju i komuniciraju najveća je radost koja se može naći u Planet Zoo – Spreadsheet Safari. Bez obzira da li gledate mladunče lava kako se nervozno kreće uz vodu prije nego što se okrenue pisne na obližnju odraslu jedinku, stado južnoafričkih antilopa koje se kreće zajedno, ili usamljeni odrasli orangutan koji sjedi na stijeni na tropskoj kiši, osjećajući stvarnu povezanost i odgovornost prema njima.

Pročitajte još: Everwild eksluzivna igra za Xbox i Windows 10

Uprkos sporom izgaranju u mrežnom režimu i obimnim korisničkim interfejsom koji vam stoji na putu da u potpunosti uživate u finijim aspektima upravljanja Planet Zoo-om, ovdje i dalje ima više nego dovoljno da biste nešto iskoristili. Ima svojih čudnih trenutaka, ali sve su životinje uzvišene, upravljačke sim mehanike pametne, a razumna kontrola gradnje će vas ohrabriti i pomoći da izgradite najbolji park koji možete kako bi zbrinuli životinje.

(gamespot)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.