Iako će Instagram i dalje prikazivati fotografije, platforma sve više ide u smjeru TikTok platforme, odnosno videa i preporuka sadržaja osobama koje nisu na listi kontakata

 

Stari Instagram u kojem je naglasak na fotografijama i objavama osoba i profilima koje korisnici prate na mreži, polako odlazi u istoriju i mijenja ga nova verzija u kojoj je glavni fokus na video zapisima zbog čega ova platforma sve više liči na TikTok.

Zbog tih promjena mreža se našla na udaru velikih kritika, a između ostalih, kritikovale su je i dvije rijaliti TV zvijezde – Kim Kardašijan i Kajli Džener. One su putem storija poslale poruku glavnim ljudima kompanije od kojih traže da Instagram ponovno postane Instagram, a i brojni drugi nezadovoljni korisnici poručili su da ne žele da se njihova omiljena mreža pretvori u TikTok.

Nakon sve većeg broja kritika oglasio se i prvi čovjek Instagrama Adam Mozeri. On je istakao kako živimo u svijetu koji se brzo mijenja kao i da i oni moraju da se prilagode tim promjenama.

Naglasio je da će i dalje nastaviti s podrškom za fotografije koje su „dio njihovog nasleđa“, ali vremenom bi to ipak trebalo da postane mreža na kojoj će video zapisi postati primarni oblik sadržaja.

Dotakao se i kritika koje dolaze od strane kreatora – osim prevelikog fokusa na video, one se odnose i na full-screen mode i na preporuke i vidljivost objava prijatelja, pa je Mozeri najavio nove promjene i poboljšanja.

 

Instagram preporuke napravile loš posao

 

Priznao je da je moguće da su s preporukama od Reels-a, koje se prikazuju ljudima, napravili loš posao i dodao je da ako se korisnicima te preporuke ne sviđaju, trebalo bi da ih ugase. Nastaviće se sa poboljšanjima tih preporuka za koje kaže da su najefektivniji i najvažniji način koji kreatorima omogućava da dopru do što većeg broja ljudi.

Prema svemu što je rekao, stiče se utisak da su mu obični korisnici, oni koji konzumiraju sadržaj (ali i pregledaju reklame) u drugom planu, dok su fokusirani na kreatore i način na koji bi se njihov sadržaj (prvenstveno video) prikazao što većem broju ljudi na toj platformi.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.