Dell gasi Mobile Connect, koji je korišćen za bežično povezivanje mobilnih telefona i kompjutera

 

Dell Mobile Connect, takođe poznat kao Alienware Mobile Connect, kreiran je 2018. godine sa ciljem da najbolje radi sa Dell laptopovima iz 2018. godine ili novijim.

Na stranici podrške, Dell je objavio da ukida Mobile Connect, uslugu koja je koristila za sinhronizaciju poruka, poziva i obavještenja mobilnih telefona sa kompjuterom.

Iako se aplikacija više neće moći preuzeti od 30. novembra za korisnike u SAD, Kanadi i Japanu, biće onemogućena tek 31. januara 2023. Za korisnike van ove tri zemlje usluga će biti ugašena i ranije, tj. preuzimanja će biti onemogućena od 31. jula, a usluga će prestati da radi 30. novembra.

Iako se ova usluga gasi, postoje brojne alternative i i dalje će biti moguće povezati Dell kompjutere sa pametnim telefonom, ali koristeći neki drugi servis.

Microsoft nudi sličnu funkciju na Windows 10 i 11 kompjuterima pod nazivom Phone Link. Phone Link radi sve što Mobile Connect radi, omogućavajući vam da preslikavate obavještenja na kompjuter, primate pozive i poruke i prenosite datoteke. Ali glavna razlika je u tome što Phone Link ne podržava iPhone, dok Mobile Connect podržava.

Međutim, čini se da mogućnosti Mobile Connect neće nestati zauvijek. Kako je izvjestio Windows Central, Intel je 2021. godine kupio softver koji stoji iza Dell Mobile Connect, pod nazivom Screenovate.

Intel je već pokazao svoje planove za sinhronizaciju kompjutera sa Androidom, iPhone-om i pametnim satom na CES 2022, a ova mogućnost će biti predstavljena Intel Evo uređajima krajem ove godine.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.