Trenutno se na „tamnoj strani interneta“ nalazi oko 15 milijardi ukradenih naloga, odnosno korisničkih imena i lozinki koje se prodaju, a do njih su prodavci, naravno, došli ilegalnim putem

 

Prema istraživanju kompanije Digital Shadows, nalozi čiji su akreditivi pokradeni vezani su za razne aspekte, od bankovnih računa pa sve do sajtova za slušanje muzike i video-striming.

Većina ovih ukradenih naloga pripada pojedincima, a ne biznisima.

Uprkos tome, ne iznenađuje što na Dark Web-u najviše koštaju nalozi koji se koriste za bankarske usluge – prosječna cijena za takve naloge je bila oko 60 evra.

„Neki od ovih naloga imaju pristup nevjerovatno osjetljivim informacijama. Jednom kada se akreditivi izlože, oni se mogu više puta koristiti“, rekao je Rik Holand iz ove bezbjednosne kompanije.

Kako je napomenuo, u poslednje dvije godine zabilježeno je više od 100.000 odvojenih sajber-napada. Ako želite da vidite da li je vaša e-mail adresa bila izložena opasnosti u nekom sajber napadu, to možete da učinite ovdje.

(Independent)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.