Vrijeme je za novi Galaxy Unpacked događaj

 

Samsung je najavio da će se njegov sljedeći događaj Galaxy Unpacked održati u srijedu, 5. augusta, u 16:00 časova po našem vremenu. Očekuje se da će kompanija otkriti svoju novu liniju Galaxy Note 20 uređaja, zajedno s nasljednikom prvog sklopivog, Galaxy Fold-a.

Glasine su prilično tihe u vezi šta bi mogli očekivati, uprkos činjenici da je najava da stiže za manje od mjesec dana. Iako je barem jedan stvarni Galaxy Note 20 Ultra uređaj već krenuo u svijet. Novi flagship navodno će imati trostruku kameru sa zadnje strane, uključujući periskopsko sočivo, zajedno s četvrtim senzorom koji je, čini se, ili 3D ToF senzor ili laserski autofokus.

Očekujte da vidite i uobičajeni pomak u specifikacijama, uključujući Qualcommov Snapdragon 865 – ili možda čak i skoro najavljeni Snapdragon 865 Plus – koji će, poput S20 linije ranije ove godine, 5G učiniti defaultnim za nove Note uređaje pored opcija za prikaz brzine osvežavanja od 120 Hz. I naravno, Note 20 sadrži S-Pen, potencijalno sa novim trikom ili dva u rukavu.

Očekuje se da će Samsung imati najmanje dva Galaxy Note 20 modela – manji vanila Galaxy Note 20, a veći Galaxy Note 20 Ultra, iako su detalji tanki u odnosu na razlike koje će biti (osim veličine.)

 

Nastavak Galaxy Fold-a

 

Na Samsung događaju bi trebao biti predstavljen i novi Galaxy Fold, navodno nazvan Galaxy Z Fold 2, koji će se pridružiti brendiranju Samsungovog Galaxy Z Flip-a iz ove godine, po SamMobile-u – priča se da će imati veći unutrašnji 7,7-inčni ekran, moguće s izrezom za kameru sličnom Samsungovim drugim vodećim telefonima. Očekuje se da će i specifikacije dobiti pojačanje, mada za sada još nema zvaničnih specifikacija.

I na kraju, na ovom događaju mogla se videti najava Galaxy Z Flip 5G, koja je već otkrivena ljubaznošću kineskog TENAA sertifikacijskog centra. Taj će uređaj navodno imati Snapdragon 865 Plus procesor i blagi pad ukupnog kapaciteta baterije u odnosu na raniju LTE verziju.

 

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.