Nakon što je Dark Mode za desktop verziju postao dostupan, Facebook je odlučio da krene sa testiranjem i sa verzijom za aplikaciju na mobilnom telefonu

 

Za sada Dark Mode za Facebook na mobilnom telefonu može mali broj ljudi da isproba, i to samo iPhone korisnici.

Tamni režim za Facebook na mobilnom telefonu izgleda prilično slično onoj na računarima. Tu je i dodatna korist koja je od velike važnosti danas – a to je poboljšano trajanje baterije mobilnog uređaja.

Cilj tamnog režima rada za desktop verziju jeste smanjenje osvjetljenja ekrana, naročito u okruženjima gde je svjetlost i onako slaba. Vjerovatno bismo nešto slično mogli da očekujemo i sa funkcijom za mobilne telefone.

IT mixer je već pisao o tome da su naučnici sa Harvarda svojim istraživanjima preporučili da se ne gleda u svijetle ekrane tri sata pred spavanje, jer to može da izazove smetnje u spavanju.

Za sada nije poznato kad bi Dark Mode mogao da bude dostupan svima, ali korisnici koji su ga isprobali podijelili su utiske na društvenim mrežama.

Na Dark Mode za Facebook morali smo iznenađujuće dugo da čekamo. Instagram i WhatsApp ga već imaju, kao i Facebook Messenger.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.