Geoff Keighley je prošle nedjelje najavio planove za otkrivanje nominacija za The Game Awards 2023, a sada su objavljene nominacije za svaku kategoriju.

U kategoriji Game of the Year (GOTY), nalazi se šest igara koje su privukle pažnju – Baldur’s Gate 3, Alan Wake 2, Spider-Man 2, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Resident Evil 4 Remake i Super Mario Bros. Wonder.

Iako su nominacije za GOTY ove godine prilično predvidljive, budući da je bila konkurencija, zanimljivo je primetiti da velika izdanja poput Final Fantasy 16 i Starfield nisu uključena u konačnu listu. Ipak, trenutni nominovani zadržavaju svoje zasluženo mjesto.

Sve igre nominovane za GOTY takođe se nalaze u kategoriji Best Game Direction, osim Resident Evil 4. U kategoriji Najbolja naracija, ponovno su se pojavili Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3 i Spider-Man 2, pridruženi od strane Final Fantasy 16 i Cyberpunk 2077: Phantom Liberty.

Što se tiče nezavisnih igara, za najbolju nezavisnu igru godine nominovane su Cocoon, Dave the Diver, Dredge, Sea of Stars i Viewfinder.

Pogledavši unaprijed ka 2024. godini, nominacije za nagradu „Most Anticipated“ uključuju Final Fantasy 7 Rebirth, Like A Dragon: Infinite Wealth, Hades II, Star Wars Outlaws i Tekken 8.

Nominacije za The Game Awards 2023 odabrane su putem panela industrijskih stručnjaka, ali fanovi imaju priliku glasati za konačne pobednike. Postoji širok spektar kategorija za izbor, a glasanje je trenutno otvoreno. Ako želite podržati svoju omiljenu igru na ovogodišnjem TGA, iskoristite priliku da glasate.