Vijetnamci prave svoje „ferarije“, „lamborginije“ i „bugatije“… To su superautomobili od materijala koji košta samo 100 evra

 

Superautomobile zbog njihove visoke cijene može da priušti samo jedan odsto najbogatijih ljudi na svijetu. Međutim, Vijetnamci su se dosjetili da za samo 100 evra prave superautomobile, među kojima su i njihovi „ferari“, „lamborgini“ i „bugati“.

Vijetnam nije zemlja u kojoj ima mnogo bogatih ljudi, čiji prihodi omogućavaju kupovinu automobila sa cijenom od nekoliko stotina hiljada, pa do milion i više evra. A toliko koštaju pojedini primerci čuvenih „ferarija“, „lamborginija“, „bugatija“ ili drugih prestižnih marki.

Međutim, i u Vijetnamu ima ljubitelja kojima je benzin u krvi, pa žele da imaju svoj primjerak superautomobila. Istina, samo repliku, čija je ukupna vrijednost oko 100 evra, ali ipak mogu u njoj da se provozaju.

Grupa okupljena oko vijetnamskog NHET TV kanala na Jutjubu bavi se pravljenjem replika superautomobila, ali materijal koji koriste košta oko 100 evra. To nije ni čudno, s obzirom da se uglavnom radi o materijalu sa otpada, dok je karoserija izrađena od kartona.

Ipak, ovakvi automobili mogu da se voze i imaju skoro sve dijelove kao i pravi četvorotočkaši.

(Sputnik news)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.