Warner Bros. Pictures je objavio prvi trejler za dugoočekivani akcijski film „Furiosa: A Mad Max Saga“, koji predstavlja prequel i spin-off Georgea Millera nagrađivanog filma „Pobješnjeli Max: Divlja cesta“ iz 2015. godine.

U ovom novom ostvarenju slavnog redatelja, ponovno smo suočeni s postapokaliptičnom pustoši, no ovaj put fokus je na Imperatorici Furiosi, umjesto na dobro poznatom Maxu Rockatanskyju. Furiosa je lik kojeg je prvi put utjelovila Charlize Theron u filmu „Divlja cesta“.

Radnja Milleraovog filma odvija se 45 godina nakon propasti čovječanstva izazvane nuklearnim ratovima oko ključnih resursa poput goriva i vode. Prema prikazanom u traileru, mladu Furiosu, ovaj put tumači Anya Taylor-Joy, otima banda motociklista predvođena Vojskovođom Dementusom, koji je glumljen od strane Chrisa Hemswortha.

Dok Dementus i vođa naselja Citadela, Immortan Joe, vode borbu za dominaciju, Furiosa se bori za preživljavanje u opustošenom svijetu te nastoji pronaći put do svojeg doma.

Prvi trailer za „Furiosu“ brzo je stekao veliku popularnost, s više od 800 hiljada pregleda u manje od četiri sata. Gledaoci su na društvenim mrežama izrazili svoje oduševljenje, ističući dizajn postapokaliptične ratne opreme te hvaleći Georgea Millera i njegov tim. Komentari poput „Ovo je apsolutno nevjerojatno“ i „Već znam da ću ovo gledati u kinu barem pet puta“ svjedoče o visokim očekivanjima publike.

„Furiosa: A Mad Max Saga“ planira stići u kina 23. maja 2024. godine, a ljubitelji serijala s nestrpljenjem očekuju novo poglavlje u ovom postapokaliptičnom svijetu.