Predstavljamo vam najnoviji dodatak tržištu pametnih telefona – vivo Y100i, sa 5G čipsetom, izuzetno velikim skladišnim kapacitetom i moćnom baterijom od 5.000 mAh. Nedavno predstavljen u Kini, uređaj već možete prednaručiti (za sada samo u Kini), a prve prodaje planirane su za subotu, 2. decembar.

Cijena uređaja iznosi CNY1.599, što je ekvivalentno 225 dolara ili 205 evra, čime predstavlja pristupačniju alternativu vivo Y100 modelu, uz manju žrtvu u segmentu ekrana.

Vivo Y100i dolazi sa 6,64-inčnim LCD ravni ekranom rezolucije Full HD+, sa jednim „punch hole“ otvorom u ekranu za selfi kameru. Važno je napomenuti da je skener otiska prsta premješten na desnu stranu, na taster za uključivanje uređaja, čime se poboljšava korisničko iskustvo.

Vivo Y100i

Za pogon vivo Y100i zadužen je čipset Dimensity 6020, izrađen u 7nm tehnologiji. Procesor ima dva performantna jezgra taktovana na 2.2 GHz, dok ostalih šest efikasnih jedinica radi na 2.0 GHz.

Smartfon dolazi sa impresivnih 12 GB RAM-a i prostranim skladištem od 512 GB, čime se Y100i svrstava kao drugi vivo Y model sa toliko prostora za fajlove, nakon svog prethodnika vivo Y100.

Dostupan u roze, plavoj i crnoj boji, vivo Y100i zadovoljava različite estetske preferencije. Trenutno nemamo informacija o tome da li će vivo lansirati ovaj uređaj van Kine, ali s obzirom na to kako se Y serija često pojavljuje na međunarodnoj sceni, sve je moguće.

(IT mixer)