Christopher Nolan ne radi male filmove, a kada pogledate novi trejler, vidjećete da će tako biti i s nadolazećim filmom „Tenet“. Ovo je prvi film koji je snimio nakon 2017. i ratnog spektakla Dunkirk.

S nijansama Memento i Inception, Tenet se oblikuje na najbolji način. Od najnovijeg filma Christophera Nolana očekujte ogroman akcijski komplet, misteriju i crticu naučne fantastike.

John David Washington i Robert Pattinson glavne su zvijezde SF trilera koji se bavi, između ostalog, i vremenom samim, a nakon kojega će vrlo vjerojatno mnogima trebati objašnjenje.

Film Tenet nije o putovanju kroz vrijeme, već o ljudima koji mogu manipulisati vremenom, a time i budućim događajima.

Novi trejler filma „Tenet“ premijeru je imao unutar megapopularne igre Fortnite, a ono što se iz njega saznaje je da, prema jednome liku, „pokušavaju spriječiti Treći svjetski rat“.

„Naoružan samo jednom riječju – Tenet – bori se za opstanak cijelog svijeta. Protagonist putuje kroz mračni svijet međunarodne špijunaže na misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena“, stoji u sinopsisu filma. Kako to izgleda, možete vidjeti u traileru ispod.

Uloge: Martin Donovan, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh i Michael Caine.

Premijera filma Tenet bi trebala biti 17. jula

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.