Nema kraja holivudskoj pomami za snimanjem novih verzija poznatih filmova iz prošlosti. Sada je na red došao i kultni film „Lice sa ožiljkom“ („Scarface“), u kome je briljirao Al Pacino, uz podršku Michelle Pfeiffer.

 

„Lice sa ožiljkom“ prati uspon i pad gangstera Tony Montane koji kao siromašni kubanski imigrant dolazi u Floridu i počinje graditi kriminalnu karijeru polako preuzimajući lokalnu trgovinu drogom.

Kao inspiracija poslužio je istoimeni film iz 1932. baziran na životu Ala Caponea, zloglasnog američkog gangstera koji je imao nadimak Scarface.

Film je stekao veliku popularnost i postao elementom pop kulture.

„Universal Pictures“ već je odredio i reditelja – biće to Luca Guadagnino (Call Me by Your Name).

Za scenario su zaslužni braća Coen, Joel i Ethan, po nacrtima koje su uradili Gareth Dunnet-Alcocer, Jonathan Herman i Paul Attanasio.

Gvadanjinov poslednji film bio je „Suspiria“, takođe rimejk kultnog horora iz 1977. godine. Zbog toga se može reći da ima iskustva u stvaranju modernih verzija popularnih filmova.

Ostaje jedino pitanje – ko bi mogao da glumi Tony Montanu? Al Pacino je ljestvicu podigao previše visoko.

(IT mixer / titlovi.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.