Poimo je mali električni skuter na naduvavanje je dizajniran kako biste ga mogli nositi u ruksaku

 

Naučnici i inženjeri Univerziteta u Tokiju predstavili su električni skuter na naduvavanje pod nazivom Poimo koji možete nositi u ruksaku i zatim ga električnom pumpom napumpati za minutu.

Japanski inženjeri su osim praktičnosti korisnicima željeli da ponude i dodatnu bezbjednost, jer struktura naduvana poput gumenog čamca znatno smanjuje mogućnosti ozljeda prilikom pada ili sudara.

Dakle, ne možete preći zemlju na svom Poimo-u, već možete sa njim preći iz naselja u naselje ili prevesti se s jedne do druge autobuske stanice gdje nemate javni prevoz.

Za ugodnu vožnju preporučuju da Poimo naduvate između 40 ili 50 kilopaskala što i nije previše, osim ako ne odlučite da ga naduvate na vlastita pluća.

Osim termoplastične poliuretanske „šasije“ Poimo posjeduje i 5 čvrstih komponenti. To su 2 para točkova, električni motor, bateriju i upravljač s ugrađenim bežičnim kontrolerom. Ukupna težina mu iznosi 5,5 kg.

Tim sa Univerziteta u Tokiju predstavio je Poimoa na HRI konferenciji 2020., godišnjem okupljanju fokusiranom na nova istraživanja interakcije čovjek-robot.

Naučnici kažu da će mu težinu još više smanjiti ukoliko se bude serijski proizvodio. Za sada nije poznato kojom se maksimalnom brzinom može da kreće, niti koliko mu traje baterija.

(metro.co.uk)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.