Da će GTA 5 da bude besplatan je informacija koja se vrlo kratko pojavila na službenom Twitteru Epic Gamesa, ali je brzo izbrisana. Slučajno ili namjerno?

 

Ova informacija je podigla dosta prašine. Navodno bi Grand Theft Auto V (GTA 5) od sutra trebalo da se pojavi besplatan za skidanje na Epic Games Store-u, a tamo ćete da pronađete i neke druge video igre koje možete besplatno da skinete i igrate.

Za one koji ne znaju, svake sedmice Epic Games Store poklanja jednu igru koju možete besplatno da skinete i igrate, a takođe nudi i brojne igre uz velike popuste.

Ukoliko je ovo istina, a što ćete i sami moći provjeriti za nekoliko sati, ovu priliku itekako vrijedi iskoristiti. Ne trebamo vam objašnjavati o kakvoj se igri radi, vjerojatno o njoj sve znate. U očekivanju “šestice” bilo bi sjajno zaigrati “peticu” besplatno do 21. maja, do kada bi bila besplatna.

Ako se ovo ostvari, navodno bi se trebalo raditi o Premium Edition (osnovna igra + Grand Theft Auto Online + dodatni automobili, nekretnine i novac!). Naravno, ako se to dogodi, ako downloadate igru za vrijeme promocije, ona je zauvijek vaša. I to sve za 0 KM/dolara/eura…

Uspjeli smo uloviti Tweeter reklamu koja to pokazuje. Ako ništa drugo, posjetite Epic Game Store i provjerite hoće li zaista GTA 5 biti dostupan za besplatni download, bar vas to ništa ne košta.

Dodajmo ovoj informaciji i da se i dalje šuška o Grand Theft Auto 6 igri kojoj još uvijek nije potvrđen izlazak. Za sada je poznato samo da se nalazi u “naprednoj razvojnoj fazi”. U prodaji trebalo bi da se pojavi prije izlaska novih PlayStation i Xbox konzola.

(Racunalo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.