Evan Blass objavio je fotografiju HTC Desire 20 Pro koja otkriva dizajn telefona. Da li će to biti povratak HTC-a, ili konačni pad?

 

Nekadašnji gigant u svijetu pametnih telefona, tajvanski HTC, sprema se za predstavljanje novog pametnog telefona iz svoje ponude koji će nositi naziv HTC Desire 20 Pro. Telefon bi trebalo da bude predstavljen 16. juna, a sada se pojavila i prva fotografija koja otkriva kako će da izgleda dizajn ovog telefona.

Naime, poznati leaker Evan Blass objavio je pomenutu fotografiji, a otkrivena je prednja, ali i zadnja strana ovog pametnog telefona iz HTC-a.

Ova su fotografija je u skladu sa ranije procurjelom skicom ovog telefona. Tako na zadnjoj strani HTC Desire 20 Pro dolazi sa četiri kamere, LED blicom i skenerom otiska prsta.

Na sredini zadnjeg poklopca ispisan je naziv HTC. Prednja strana malo je manje jasna, ali, prema ranijim glasinama, trebalo bi da se radi o IPS LCD ekranu dijagonale 6,5“ i FHD + rezolucije.

U gornjem lijevom uglu ekrana trebala bi se naći selfi kamera. Na desnoj bočnoj strani telefona nalaze se dugme za kontrolu zvuka. Ispod nje je dugme za uključivanje, odnosno isključivanje.

Inače, ovaj telefon je prije par dana uočen na Google Play Console, a tom su prilikom otkrivene neke njegove specifikacije.

Tako će ovaj HTC-ov smartfon biti pogonjen čipsetom američke kompanije Qualcomm – Snapdragonom 665. Ovaj će čipset biti uparen sa 6 GB radne memorije (RAM-a).

Kompanija HTC tako pravi promjenu kada je u pitanju proizvođač procesora, jer su do sada uglavnom koristili čipsete tajvanskog MediaTek-a.

Ono što je zaista poražavajuće za kompaniju HTC, jeste podatak da će HTC Desire 20 Pro biti prvi pametni telefon iz ove kompanije koji će doći sa Android 10 operativni sistemom.

(GSMArena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.