Još u oktobru 2018. godine, Royole je najavio svoj FlexPai sklopivi pametni telefon i stekao pravo hvalisanja time što je imao prvi sklopivi telefon na tržištu i nadmašio Samsung i Huawei. Premotamo naprijed tri godine kasnije i čini se da nas čeka treća serija u FlexPai seriji. Evan Blass je podijelio detaljan prikaz FlexPai 3 sa detaljima o dizajnu telefona za koji smo ranije vidjeli da je curio na TENAA listi još u februaru.

Pročitajte još: Prvi Oppo sklopivi telefon trebao bi biti lansiran sljedećeg mjeseca

Nadolazeći sklopivi telefon će se držati dizajna preklapanja prema van, kao kod svojih prethodnika, što znači da ovdje nema sekundarnog ekrana. Ipak, ima svoje posebnosti s pop-up selfi kamerom na vrhu. Čini se da zadnja strana ima dvije kamere i modul LED blica uvučene u kvadratno kućište. Tu je i izrez identične veličine na suprotnoj strani koji će omogućiti da se dva zadnja panela potpuno zatvore.

Na osnovu prethodnog TENAA listinga, FlexPai 3 će se pohvaliti 7,2-inčnim otvorenim ekranom, 3,360 mAh minimalnim punjenjem baterije, korisničkim interfejsom zasnovanim na Android OS-u i 5G konekcijom. Navedene dimenzije ovog uređaja iznose 147,1 x 138,8 x 7 mm. Takođe ima bočno postavljen skener otiska prsta i necentrirani USB-C port na dnu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.