Posljednji put kada se EA pojavio sa novom Battlefield igrom bilo je to 2018. godine s Battlefield V naslovom. To znači da je vrijeme da se kompanija pripremi za novi Battlefield naslov, pa kao takvo ne iznenađuje saznanje da se EA zaustavlja se sa nadogradnjama i objavljuje posljednje veliko samostalno ažuriranje.

Prema postu na web stranici EA, „Kao što znate, trenutno poglavlje Battlefield V, u džunglu, završava se 29. aprila. Dok gledamo u budućnost, objavit ćemo još jedno samostalno ažuriranje ovog ljeta koje donosi sa sobom novi sadržaj, oružja i podešavanja igre. Mi ciljamo juni za ovo ažuriranje. „

Imajte na umu da će ovo biti ažuriranje, a ne novo poglavlje. Battlefield V objavljen je sa šest poglavlja kao način širenja sadržaja igre, ali ovo nadolazeće ažuriranje neće biti novo poglavlje. Prema postu, dolazi sa novom mapom, novim oružjem i nekim podešavanjima. Kompanija je navela da planiraju objavljivanje ovog juna, ali to bi se moglo promijeniti zbog pandemije koronavirusa koja nesumnjivo utiče na napredak mnogih projekata.

Kako je rečeno, prije nego što se previše uzbudite zbog novog naslova Battlefield, EA je ranije potvrdio da neće biti novog naslova u 2020. godini. To znači da će igrači morati pričekati barem 2021. ili čak 2022. godine. Do tada, ovo posljednje veliko samostalno ažuriranje (standalone update) moraće obaviti.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.