Kineski proizvođač računara PowerLeader predstavio je svoj novi Powerstar P3-01105 procesor, koji sadrži „Storm Core“ arhitekturu, koja obećava izuzetne performanse.

Procesor kompatibilan sa x86 nudi robusnu podršku za Windows i sadrži četiri jezgra i osam niti, veoma nalik Intel Core i3 10105 Comet Lake CPU-u. Iako nije najavljeno zvanično partnerstvo sa Intelom, korisnik Twittera istakao je nekoliko sličnosti između dva procesora, uključujući uporedivi raspršivač toplote, dizajn podloge i odgovarajući QR kod.

Ime PowerLeader procesora odražava ime Core i3 10105, iako sa malo izmijenjenim nizom brojeva. Dizajniran je za osnovnu frekvenciju takta od 3,7 GHz i cilja godišnju prodaju od 1,5 miliona jedinica. Powerstar P3-01105 procesor je posebno napravljen za svakodnevne korisnike desktopa i dobro je prikladan za različite industrijske aplikacije, uključujući vladu, obrazovanje, energetiku, finansije, zdravstvo i maloprodaju.

Li Ruijie, predsjednik Baode grupe, PowerLeaderove matične kompanije, najavio je predstojeće lansiranje njihove prve generacije Baode Powerstar burst core čip proizvoda. Kompanija teži da postane vodeći kineski proizvođač računarskih proizvoda i rjšenja nudeći napredne proizvode za računarsku snagu, rješenja i gomilu usluga.

Trenutno, informacije o parametrima serije procesora nisu dostupne na Baodeovoj službenoj web stranici. Ipak, kompanija je predstavila PC PT620P, baziran na Baode Powerstar čipu, potvrđujući njegove izuzetno visoke performanse – višestruko veće od domaćih CPU – i podršku za besprekorno prebacivanje između različitih sistema kao što su Windows i domaći operativni sistemi.

(Guru3D)