A95X F3 je novi Android TV Box uređaj koji podržava 4K reprodukciju videa, dual-band Wi-Fi bežično povezivanje te još puno toga

 

Android TV Box (danas predstavljamo A95X F3) uređaji su postali vrlo popularni u posljednjih godinu dana, možda i nešto više. Nije niti čudno jer su im cijene već odavno pristupačne praktički svima, a zahvaljujući svojim brojnim funkcijama vaš će običan TV prijemnik, monitor ili projektor pretvoriti u pravi multimedijski centar na kojem možete da surfate Internetom, družite se na društvenim mrežama, gledate filmove, slušate muziku ili igrati video igre.

Ovaj A95X F3 model četvrtastog je oblika, boja je crno-plava sa zgodnim svjetlećim elementom na gornjem dijelu kućišta.

Dimenzija je od 103 x 103 x 13 milimetara, a u kompletu dolazi s daljinskim upravljačem. Zgodno je i što s prednje strane ima LED ekran na kojem možete da vidite vrijeme i stanje mrežne povezanosti.

Kada spominjem povezanost, podržana je LAN mreža preko RJ45 ulaza, a naravno podržava dual-bant Wi-Fi (2,4GHz/5GHz), a na TV prijemnik ga spajate preko HDMI video izlaza.

Inače radi na novom Android 9.0 Pie operativnom sustavu koji je posebno prilagođen za rad na velikim ekranima.

Inače radi na Amlogicovom 4-jezgrenom S905X3 procesoru uz Mali-G31 grafiku, a kombinacija radne i interne memorije je 2GB/16GB, 4GB/32GB i 4GB/64GB, uz dodatno microSD memorijsko proširenje.

Naravno, podržava sve poznate foto, audio i video formate, prikaz 8K, H.265, VP9, što znači da ima i više nego dovoljno snage za ugodan rad u svim uslovima.

A95X F3 Android TV Box uređaj pronašli smo u prodaji na Cafago webshopu po posebno sniženoj cijeni od samo 42,79€ (32GB), uz besplatnu dostavu. Inače, ova cijena vrijedi do kraja godine, odnodno do 31. decembra.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.