Kreatori kažu kako je robot Bali dizajniran tako da razume sve potrebe svojih korisnika

 

Robot Bali napravnjen je tako da može da radi i kao fitnes pomoćnik. Iz kompanije Samsung rekli su da ima „mobilni interfejs“ koji, uz pomoć vještačke inteligencije traži uvijek nove načine da se prilagodi korisnicima i mijenjanju njihovih navika.

Demo video-snimak prikazuje kako Bali širi pametne zavjese i uključuje TV za psa kada je čovjek van kuće. Takođe, pozvao je u pomoć i robota-usisivača nakon što je primijetio da se nešto prosulo po tepihu.

Pročitajte još: Supervojnici ojačani robotizovanim egzoskeletima nastavljaju trku u naoružanju

Tvorci Balija kažu kako će moći da pozove pomoć ako vidi da je neko pao i da ne može da ustane, piše sajt Engadget. Takođe, dodaju i da nije veći od teniske loptice.

Ime „Bali“ zapravo se pojavilo u raznim glasinama još prošlog mjeseca. Samsung je rekao da želi da koristi ovaj termin za robote sa različitim funkcijama, kao što su čišćenje, bezbjednosni nadzor i svakodnevni kućni poslovi.

Nije još poznato ni kada će Bali moći da se kupi, ni kolika će biti njegova cijena.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.