Muzička platforma Spotify korisnicima nudi i popis muzike koje biraju algoritmi kako bi se izbor uskladio s karakterom kućnog ljubimca, pa se tako može odabrati sporija ili življa muzika

 

Spotify lansirala je digitalnu datoteku s izborom muzike za vašeg kućnog ljubimca. Nju psi mogu slušati u odsutnosti svojih vlasnika, pošto je ustanovljeno da gotovo 74 posto britanskih vlasnika kućnih ljubimaca svojim životinjama pušta glazbu.

Švedski digitalni muzički servis za audio striming objavio je da je lansirao digitalnu datoteku s umirujućom muzikom, izgovorenim pohvalama za kućnog ljubimca, pričama i afirmativnim izjavama. Njih izgovaraju glumci, a sve da bi se ublažio stres među psima koji ostaju sami kod kuće.

Pročitajte još: Čudesni snimci mikrosvijeta – ovo su pobjednici Nikonovog takmičenja “Small World in Motion” | Video

Muzička platforma Spotify korisnicima nudi i popis muzike koje biraju algoritmi kako bi se izbor uskladio s karakterom kućnog ljubimca, pa se tako može odabrati sporija ili življa muzika.

Muzička platforma je objavila podatak po kojemu je istraživanjem ustanovljeno da svaki četvrti vlasnik kućnom ljubimcu pušta muziku dok je van kuće.

Dok 42 posto vlasnika je reklo da njihovi ljubimci imaju omiljenu vrstu muzike.

Četvrtina ih tvrdi da su se vlastitim očima uvjerili u to da njihovi ljubimci plešu na određeni tip muzike.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.