Dell je predstavio seriju monitora za povećanje produktivnosti svakog korisnika, nezavisno o tome radi li u kancelariji, od kuće ili u pokretu

 

Dell je predstavio novu seriju monitora kojoj je cilj da korisnicima dodatno olakša rad kako u kancelarijama tako i od kuće, ali i u pokretu. Predstavljeno je pet novih modela – 24-inčni S2422HZ, 27-inčni S2722DZ, S2722QC, S2722DC te 14-inčni C1422H.

 

Dell Monitori S2422HZ i S2722DZ

 

Monitori S2422HZ i S2722DZ namijenjeni su prvenstveno korisnicima koji često održavaju video konferencije.

Oba modela dolaze s fabrički ugrađenom web kamerom rezolucije 5 MP. Tu su mikrofoni koji osim prenosa zvuka ujedno otklanjanju i šumove iz okoline kako bi glasovna komunikacija bila kvalitetnija.

Kamera je većinu vremena skrivena unutar gornje ivici kućišta. Vidljiva postaje tek po pokretanju video chata (skočni mehanizam). Zahvaljujući tome povećana je i privatnost jer nije potrebno prekrivati sočivo kamere kada nije u upotrebi.

Monitori imaju različite rezolucije ekrana. Najmanji, 24-inčni model odlikuje se FHD, a veći 27-inčni model, QHD rezolucijom.

Osim za rad, ovi monitori mogu se koristiti i za gejming – podržavaju AMD FreeSync tehnologiju i odlikuju se osvježavanjem ekrana od 75 Hz.

Za zvuk su zaduženi stereo zvučnici od 5W. Monitori imaju i ComfortPlus karakteristiku sa sertifikatom TÜV koji sadrži tehnologiju smanjenja plavog svjetla bez gubitka točnosti prikaza boja. Navedene monitore moguće je priključiti na desktop i laptope i pomoću USB-C kabla.

 

Dell Monitori S2722QC i S2722DC

 

Uz gore navedene Dell je predstavio i dva USB-C monitora koji u isto vrijeme mogu da prikažu sliku, prenose zvuk i podatke i ujedno da pune laptop putem jednog (USB-C) kabla, snagom do 65W.

Riječ je o modelima S2722QC i S2722DC. Oznake im govore da su oba monitora opremljeni sa ekranima dijagonale 27 inča. Model s oznakom „QC“ ima veću rezoluciju (4K) u odnosu na „DC“ model (QHD).

 

Dell Monitor C1422H

 

Za korisnike koji su često u pokretu Dell je predstavio i jedan prenosni monitor od 14“ kojem je glavna namjena proširenje radne površine na laptopima.

Dell Monitor C1422H

Monitor nosi oznaku C1422H, opremljen je s IPS ekranom omjera 16:9. FHD ekran podržava ComfortView opciju koja smanjuje štetne emisije plavog svjetla i time manje zamara korisnikove oči.

Dell je ugradio tipku za podešavanje osvjetljenja ekrana (do 300 nita). Stalak monitora ima mogućnost prilagođavanje nagiba od 10 do 90 stepeni. Na njemu se ujedno nalaze sve tipke i konektori. Inače, ovaj monitor se također spaja s računarima putem USB-C kabela.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Cijene se ovisno o modelu kreću od 349 dolara za prenosni C1422H do 619,99 dolara za S2722QC.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.