Već neko vrijeme se šuška da će sljedeći veliki Appleov proizvod biti doslovno prilično velik jer bi mogao doći u obliku automobila. Bilo je govora o tome da Apple želi ući na scenu električnih/samovozećih automobila, ali prošlo je dosta vremena i zapravo još nismo čuli ništa službeno.

Čini se da ćemo još malo pričekati jer se prema novom izvještaju DigiTimesa očekuje da će proizvodnja glasina Apple Car početi 2024. godine. To znači da će najava biti održana 2023. ili 2024. godine . Nejasno je ko će proizvoditi automobil u ime Apple-a, ali navodno Apple razgovara s Toyotom i LG-om.

Ranije ove godine, glasine su bile bučne kada je procurila informacija da su Apple i Hyundai u pregovorima u kojima je Kia, pod-marka Hyundaija, u pogonu za proizvodnju automobila. Međutim, postojala je zabrinutost unutar Hyundaija da će u suštini proizvoditi potencijalnog konkurenta i da neće žele završiti potisnuti kao Appleov proizvodni partner.

Kasnije je otkriveno da su razgovori između kompanija završeni, pa kao što smo rekli, svako može pretpostaviti ko bi mogao napraviti automobil za Apple. Ono što znamo je da Apple istražuje tehnologiju za samovozeće automobile. Kompanija ima nekoliko automobila na cesti koji se koriste za testiranje tehnologije, ali nije jasno da li će je koristiti za vlastite automobile ili prodati drugim kompanijama.

carVertical banner - sponsored

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.