Premijera novog James Bond filma „Za smrt nema vremena“ biće krajem septembra uprkos glasinama u industriji zabave da će distribucija zbog pandemije biti odgođena i četvrti put.

Filmski studiji Universal i MGM objavili su na Bondovom službenom Twitter nalogu da će svečana premijera biti u Londonu 28. septembra, dva dana prije planiranog dolaska u kina.

U Sjedinjenim Državama u distribuciju će 8. oktobra.

Premijera filma trebala je biti u aprilu prošle godine, ali je od tada triput odgađana zbog toga što su kinodvorane ili bile zatvorene zbog pandemije ili su nametnuta ograničenja u broju posjetilaca.

Filmski serijal o James Bond-u među najisplativijim je franšizama u Hollywoodu. Posljednja dva filma, Skyfall 2012. i Spectre 2015., zaradila su nešto manje od dvije milijarde dolara.

Snimanje i produkcija ovog filma koštali su oko 200 miliona dolara. Za smrt nema vremena biće posljednji s Danielom Craigom u ulozi tajnog agenta 007.

(Index.hr)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.