U Xiaomijevoj korisničkoj zajednici bilo je nekoliko pritužbi na neke od njegovih novijih telefona i senzore blizine (proximity sensor). Čini se da je kompanija poslušala pritužbe korisnika i ima plan za rješavanje tih pitanja.

Tačan korijen problema nije potvrđen, ali neki korisnici vjeruju da je to hardverski problem. Možda je zato Xiaomi odlučio prekinuti ugovor s tvrtkom Elliptic Labs – OEM dobavljačem senzora blizine. Sada je postignut dogovor s kompanijom Minghao Sensing, iako je nejasno kada će novi senzori stići na Xiaomijeve telefone.

Osim toga, tehnološki gigant pokušaće popraviti ove dosadne greške postavljanjem OTA ažuriranja na pogođene uređaje u pokušaju ponovne kalibracije senzora blizine. Međitim, u slučaju da se radi o rasprostranjenom hardverskom problemu, kako neki sumnjaju, ovo se možda nije rješenje kojem su se neki korisnici nadali.

Vidjet ćemo kako će se to odigrati, ali dobro je vidjeti kako Xiaomi odgovara na sve veći broj pritužbi na problematične senzore blizine.

(GSMarena via xiaomitoday.it)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.