Saznajemo da je kod manjeg broja Macbook Air računara iz 2018. godine otkriven problem sa njihovim logičkim pločama. Iz Apple-a navode da će pogođenim korisnicima zamijeniti komponente besplatno, prema dokumentima do kojih je došao portal 9to5Mac.

Portal otkriva da određeni 13-inčni Retina ekran 2018 MacBook Air modela ima problem sa svojim logičkim pločama. Prema dokumentaciji problem se odnosi na napajanje, a 9to5Mac je utvrdio da su se neki korisnici žalili da se njihovi uređaji ne uključuju.

Preporučujemo članak: Apple povlači određen broj MacBook pro laptopa zbog pregrijavanja

Apple će klijentima slati e-mailove na uređaje sa serijskim brojevima koje su identifikovali kao pogođene, inače korisnici mogu sami da odnesu svoju uređaj u Apple prodavnice ili ovlaštene servise da radi provjere.

Appleovi dokumenti navode simptome kao grešku sa „napajanjem“, ali ne objašnjavaju konkretno koje probleme korisnici doživljavaju. Brza pretraga na mreži za probleme sa MacBook Air logičkom pločom 2018 prikazuje izveštaje da: „kada je neki uređaji koji je prvi put pokrenut uopšte ne može da se uključi“.

Za pogođene uređaje, Apple će ponuditi podršku i servis naredne četiri godine od prvobitnog datuma kupovine Macbook Air-a. Korisnici koji misle da bi mogli iskusiti ovaj problem mogu svoj MacBook Air odnijeti u Apple prodavnicu ili kod Apple ovlaštenog servisera radi provjere i eventualnog servisa.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.