Microsoft je nedavno izbacio nadogradnju za Windows 10 pod nazivom KB4532695 i nakon toga, mnogi korisnici su se počeli da se žale da imaju problema

 

Windows 10 je već mnogo puta dobio “potrganu” nadogradnju da je to sada već postalo i smiješno. Rekli bi da je žalosno, ali tu fazu smo prošli. Microsoft je nedavno izbacio novu nadogradnju s kojom su došli i problemi. Između ostaloga, mnogi korisnici su prijavili da imaju problema sa zvukom i ne radi im networking, odnosno Internet konekcija. Evo o čemu se tačno radi …

 

Još jedna loša nadogradnja u nizu

 

Microsoft je nedavno izbacio nadogradnju za Windows 10 pod nazivom KB4532695. To je update ili nadogradnja, koja je trebala unaprijediti Windows 10 search funkcionalnost. Mala nadogradnja koja se činila “bezopasnom”.

Ali, već par dana nakon toga, mnogi korisnici su se počeli da se žale da su nastali problemi s Windows 10 operativnim sistemom. Problemi su nastali sa zvukom, Internet konekcijom, ali i – s bootanjem. Da, dobro ste pročitali. Neki korisnici nisu mogli bootati Windowse nakon ove nadogradnje. Oni su u manjini, ali budite svjesni toga.

Mnogima je prestala raditi zvučna kartica, odnosno zvuk im nije radio. Konkretno, ljudi su prijavili da im Windows 10 više ne raspoznaju zvučne uređaje. Najgore od svega je što su ti isti korisnici rekli da uklanjanje nadogradnje s računara ne rješava problem! Neki su čak morali i reinstalisati cijeli operativni sistem.

 

Problem s Internet konekcijom

 

Drugi vrlo frustrirajući problem je problem s mrežnom karticom. Tačnije, mnogi korisnici su se žalili da im ne radi Wi-Fi konekcija, te da im “ne radi Internet”. Ne znamo tačno šta se dogodilo, ali vjerojatno je problem isti kao i kod zvuka. Nešto se u pozadini potrgalo, što je spriječavalo mrežni adapter da radi. I to nije problem s jednim proizvođačem mrežnih adaptera, nego s više njih.

Znači da nije nužno ni do samih drivera ni hardvera. Problemi su Windows-u 10 OS, tačnije u softveru.

Manji broj korisnika je rekao da im Internet konekcija radi, ali da im je jako pala brzina skidanja. Ali, svjetla tačka u ovome je što navodno uklanjanje nadogradnje s Windowsa rješava ovaj problem i Internet opet radi.

Ako vam ne radi, probajte samo reinstalisati mrežne drivere. Skinite ih s web stranica proizvođača.

 

Kako da se riješi ovaj problem?

 

Ako ste imali ovih problema sa zvukom ili Internetom, a instalisali ste gore spomenutu nadogradnju, vrijeme je da uklonite istu s računara. Kliknite na Settings, odnosno otvorite Settings aplikaciju, te kliknite na “Update & Security”.

Na prozoru koji će se pojaviti, kliknite na “View Update History”, a zatim na “Uninstall updates”. Potom selektujte KB4532695.

Ako imate sreće, ovo će riješiti problem dok Microsoft ne izbaci novu nadogradnju s kojom će pokušati da sanira štetu koju su napravili s ovom nadogradnjom.

Nadamo se samo da će ta nova biti bolja, jer im ovakve stvari ne idu u prilog. Reputacija im pada, a ako ubrzo ne riješe problem, bit će još gora.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.