Na temelju pouzdanih informacija leaker Ben Geskin izradio je render koji prikazuje kako bi iPhone 12 mogao da izgleda

 

Pouzdani izvor koji mu je ovoga ljeta javljao informacije o tada još neobjavljenom iOS-u 13 sada mu je došapnuo i da se u proizvodnom lancu pojavio novi prototip iPhonea 12.

Pročitajte još: U Crnoj Gori duplo više mobilnih telefona nego stanovnika što je rekord u Evropi

Leaker Ben Geskin donekle je od EvLeaksa preuzeo titulu jednog od najcjenjenijih u tom području, barem kada je riječ o novim Appleovim proizvodima.

Geskin je na temelju dobjenih informacija od pouzdanog izvora izradio render koji izgleda – senzacionalno.

Opšte je prihvaćeno mišljenje da će se Apple 2020. godine okrenuti dizajnu mobilnog telefona kakav nije viđen od modela 5S i SE, s nešto oštrijim bridovima.

Uz to tu postoje najave da rade na tehnologijama kojima bi mogli potpuno izbaciti „notch“, kao i informacije da će prekidač za utišavanje zvukova dobiti novi, vertikalni izgled.

Uzevši sve ovo u obzir, te poneku novu povjerljivu informaciju – dolazimo do Geskinovog rendera:

Ovaj Latvijac kaže kako je ovaj leak došao na temelju postojećeg prototipa kodne oznake D53. Isti i dalje ima Lightning priključak, zasnovan bi trebao biti na iOS-u 14 koji je za sada u testnoj verziji naziva SwitchBoard 18A311.

Od ranije se govori o tome da će iPhone 12 dolaziti u čak četiri verzije – s ekranima dijagonale 5,4″, 6,7″, te dvije verzije s 6,1-inčnim ekranom.

Osnovni modeli dvanaestice trebali bi imati dvije manje dijagonale (5,4″ i 6,1″) dok bi „Pro“ verzije dolazile s dva veća panela, od 6,1″ i 6,7″. Svi ekrani trebali bi biti izrađeni u OLED tehnologijji.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.