Misteriozna Warcraft mobilna igra će uskoro biti otkrivena

 

Skoro dvije decenije nakon lansiranja, World of Warcraft je još uvijek jak. MMORPG je svoju posljednju ekspanziju izbacio u aprilu i aktivno radi na zmajevima za jahanje za ažuriranje u bliskoj budućnosti. Ali prije nego što se to dogodi, Blizzard se sprema na duže staze za mobilno igranje – u najavi je prva Warcraft mobilna igra.

Iz Bllizzarda su putem Twittera u četvrtak objavili da će biti domaćin premijernog događaja uživo u utorak, 3. maja u 10 sati ujutru na Pacifiku na Reveal.Blizzard.com. Ovo nije prvi put da se franšiza konzola proširila na mobilne uređaje. Call of Duty i Fortnite su već lansirali vlastite iteracije za telefone i tablete. Postoji nekoliko dragocjenih detalja o tome što će igra podrazumijevati (osim što je postavljeno u Warcraft univerzumu) ili koja će se mehanika igranja koristiti pa nam se pridružite sljedećeg utorka za više izvještavanja o najnovijem WoW-ovom prodoru u carstvo mobilnih uređaja.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.