Apple sprema novi softver za svoje mobilne uređaje, kao i obično. Kompanija je sada objavila prve javne beta verzije za iOS 13.4.5 i iPadOS 13.4.5. To dolazi nakon što su programeri juče dobili svoj drugi pregled nadolazeće verzije OS-a.

IOS 13.4.5 i iPadOS 13.4.5 su oba neznatna ažuriranja, jer se njihova shema imenovanja strogo poštuje. Fokusirani su prije svega na ispravljanje grešaka, poboljšanja ispod haube i sitnih podešavanja i promjena.

Tkođe, tu je nova funkcija u Apple Music-u koja će vam omogućiti dijeljenje pjesama na Instagram Stories. Dodirom opcije Share na pjesmi stvara se priča s naslovom pjesme, nazivom albuma i animiranom pozadinom. Djeluje kako je predviđeno, osim što nema načina da dođete do Apple Music-a iz dijeljenih informacija na vešem Storyju. To je vjerovatno više Instagram kriv nego Apple, a ovo je brz način dijeljenja onoga što slušate.

Nova verzija OS-a dolazi sa popravkom za problem sa Personal Hotspot-om koji ga sprječava da radi kod nekih korisnika, kao i ispravkom za ranjivost koja se odnosi na VPN.

Beta verzije za iOS 13.4.5 i iPadOS 13.4.5  možete preuzeti tako što otvorite ovu stranicu i pronađete svoj uređaj – što u osnovi znači preuzimanje posebnog certifikata iz Apple-a. Nakon toga, beta verzije će početi pristizati na vaš iPhone ili iPad.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.