Apple i Sony objavili su prvi trejler za film “Napoleon” u režiji Ridli Skota i Dejvida Finiksa u glavnoj ulozi legendarnog francuskog komandanta Napoleona Bonaparte

 

Prvi trejler istorijske epske drame „Napoleon“ je pregledan 9.8 miliona puta u manje od 15 sati. Film dolazi nakon neuspjeha Skotove poslednje istorijske drame „The Last Duel“ iz 2021. godine.

U filmu će biti prikazanovo Napoleonovo porijeklo i njegov brzi, nemilosrdni uspon do cara, gledano kroz prizmu njegove ovisnosti i često nestabilnog odnosa sa suprugom i jednom istinskom ljubavlju, Žozefin. Film prikazuje slavne Napoleonove bitke, nemilosrdnu ambiciju i zapanjujući strateški um kao izvanrednog vojskovođe i ratnog vizionara.

Glavne uloge igraju oskarovac Hoakin Finiks, kao Napoleon Bonaparta, i Vanesa Kirbi, poznata po filmu „Pieces of a Woman“, kao Žozefina.

Scenario za film napisao je Dejvid Skarpa, koji je s Ridlijem Skotom radio na filmu „All the Money in the World“ iz 2017. godine. Skot u filmu drugi put sarađuje s glumcem Hoakinom Finiksom, koji je glumio u njegovom filmu „Gladiator“ iz 2000. godine. Izvršni producenti filma su Rejmond Kirk, Ejdan Eliot i Majkl Prus.

Apple produkcija bi trebalo da bude premijerno prikazana isključivo u kinima 22. novembra 2023. godine, a kasnije će biti dostupna na Apple TV+.

U nastavku pogledajte prvi zvanični trejler za film „Napoleon“.

(IT mixer)