Netflix, servis za striming bi trebalo da objavi 45 novih filmova u ljeto 2023. godine, daleko nadmašujući trenutni rekord koji drži servis za striming za filmska izdanja

 

Četrdesetpet novih filmova koji su planirani za puštanje na Netflix-u ovog ljeta kreću se od romantičnih komedija do akcionih trilera, a uključivaće neka od najvećih holivudskih imena, otkrivaju na Trading Platforms. Lista uključuje dobitnike Oscara, nominovane za Emmy-ja i neke od najpopularnijih zvijezda striminga na svijetu. Ovi filmovi će biti hit kod mladih i starijih gledalaca, jer će pružiti savršenu mješavinu iskrenih priča i visokooktanskih uzbuđenja.

Novi filmovi koji će biti objavljeni samo dokazuju da je Netflix odlučan da ostane broj 1 striming servis u svijetu. Uz rekordan broj filmskih izdanja, usluga će sigurno zadržati svoje pretplatnike angažovanima i zainteresovanima za ono što dolazi.

Činjenica je da je Netflix morao da se odluči za nešto radikalno u pozitivnom smislu, jer je ove godine došlo do zaista velikih promjena koje su lako mogle da pogode donosioce odluka. I još uvijek postoji mogućnost.

Netflix je ukinuo mogućnost dijeljenja korisničkih naloga, što je bila osnova njegovog poslovanja. Zbog suzbijanja dijeljenja lozinki izgubio više od milion korisnika u Španiji za manje od mjesec dana. Striming servis je takođe prijavio samo 74,4 miliona pretplatnika koji su platili u Q1 2023. godine širom SAD-a i Kanade, što je pad od 0,5% u odnosu na Q1 2022.

Uz sve to, Disney+ je nadmašio Netflix sa 221 milion pretplatnika, milion više od svog glavnog konkurenta. Samo za ono što je izgubljeno u Španiji…

Ne treba zaboraviti da Netflix sve više razmišlja o oglasima za najniži nivo pretplatničkih modela, što je protiv svega za šta se platforma zalagala. Korisnici su to prvo kažnjavali, ali možda ih na povratak (ili ostanak) motiviše najavljeni novi originalni i kvalitetni sadržaji. On će sigurno ojačati Netflix-ovu poziciju i možda ga vrate na tron.

Neki od filmova koje možemo da očekujemo ovog ljeta su:

  • „The Perfect Find“
  • „Bird Box Barcelona“
  • „The Outlaws“
  • „Extraction 2“
  • „Wham!“
  • „The Deepest Breath“
  • „They Cloned Tyrone“…

Striming servis takođe planira da objavi više animiranih filmova i dokumentarnih filmova za svoje gledaoce.

Što se konkurencije tiče, Disney će plasirati 21 novi film, Comcast i Warner Bros Discovery po 12, Lionsgate 11 i AMC devet.

(IT mixer)