Nova generacija Sony-jeve igraće PS 5 konzole trebala bi se na tržištu pojaviti krajem godine, pri čemu se kompanija neće fokusirati na najnižu cijenu, već na najveću vrijednost

 

Čini se da koronavirus ipak neće uticati na predstavljanje Sony-jeve PS 5 konzole koja bi se u prodaji trebala pronaći krajem godine.

Kakav će uređaj Sony predstaviti još nije u potpunosti poznato. Već su najavljeni noviteti i poboljšanja u odnosu na još uvijek aktuelnu četvorku. Dizajn i cijena konzole još nisu otkriveni.

Više detalja o PlayStationu 5, barem o igrama za novu konzolu trebali smo saznati na najavljenoj online konferenciji krajem ove sedmice. Međutim, kompanija se odlučila da odgodi konferenciju jer „trenutno nije vrijeme za slavlje“.

Dok neki gradovi u SAD-u doslovno gore, u Sonyju su zaključili da nema smisla ljudima prikazivati nove video-igre.

Prije odgađanja, izvršni direktor kompanije Jim Ryan razgovarao je s medijima koji pokrivaju tržište video-igara o novom PlayStationu i cijeni konzole. Ako se nadate da će se Sony odlučiti na strategiju nešto niže cijene, šef Sonyja ima loše vijesti za vas.

 

Cijena između 450 i 500 dolara?

 

Naime, rekao je da će PS 5 korisnicima donijeti najveću vrijednost, pri čemu, kako je naglasio, ne misli na najnižu cijenu. Kako je riječ o premium proizvodu, on misli na najveću vrijednost kao na kombinaciju kvalitete hardvera i igara, količine dostupnih igara itd.

Ranije glasine govorile su o cijeni između 450 i 500 dolara. Međutim, tek ćemo vremenom saznati koliko će biti potrebno platiti novi PS5. Osim gejmera, glasine kažu da i ekipa iz Microsofta takođe s nestrpljenjem iščekuje objavu cijene PlayStationa 5. Navodno, planiraju da cijenu nove generacije Xboxa prilagode „Petici“.

Spominje se da bi Xbox Series X trebalo da bude 100 dolara jeftiniji od PS-a 5. Tako bi odmah u startu skupili veliku korisničku bazu pa čak i po cijenu početnih finansijskih gubitaka.

Novi Xbox bi trebalo da se na tržištu pojavi krajem godine. Planove ljubitelja video-igara može da pokvari samo koronavirus. Tj. potencijalni dolazak drugog talasa epidemije. A tu je i činjenica da su milioni ljudi ostali bez posla zbog koronavirusa, pa neće imati novaca za kupovinu nove konzole.

(Tom`s Guide)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.