Gejmerske konzole se obično isporučuju s jednim kontrolerom. Ako želite dodatni, morate ga sami kupiti. Tako će najvjerovatnije biti i za Sony PS5. Međutim, ako ste mislili da biste mogli ponovo koristiti svoj PS4 joypad, razmislite ponovo jer je Sony potvrdio da PS4 kontroler neće raditi sa PS5 igrama.

To ne znači da PS4 kontroler neće raditi sa PS5 konzolom u cjelini. PS4 kontroler i dalje možete koristiti PS5 konzoli, ali možete ga koristiti samo za igranje PS4 igara, ali igre dizajnirane posebno za PS5 neće se moći igrati sa PS4 kontrolerom, tako da ćete morati kupiti novi kontroler ako igrate sa više od jednog igrača.

Ako se pitate zašto PS4 kontroler neće biti kompatibilan sa PS5, prema Soniju: „Vjerujemo da PS5 igre trebaju iskoristiti nove mogućnosti i funkcije koje donosimo na platformu, uključujući i opcije DualSense bežičnog kontrolera.“ Pritom je šteta jer smo sigurni da će PS4 igrači vjerojatno imati par kontrolera za koje su se vjerojatno nadali da će ih moći ponovo koristiti, ali nažalost, ako se Sony ne predomisli, moraćete još malo izdvojiti novca ako želite da igrate lokalni multiplayer sa prijateljem.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.