Na osnovu fotografija uspjelo se doći do zaključka da će PS5, ako je postavljen uspravno, biti najviša konzola od svih relevantnih konzola u istoriji

 

Sony je prije dva dana, nakon višegodišnjeg iščekivanja, napokon pokazao kako izgleda nadolazeća PlayStation 5 konzola i internet je eksplodirao.

Od oduševljenja do podrugljivih memeova, svako je imao nešto da doda. Cijela je priča polako utihnula i utisci su se slegli. Nakon toga internet detektivi su krenuli u analizu svih dostupnih informacija o novom PlayStation-u.

Na osnovu fotografija koje prikazuju verziju PlayStationa 5 koja stiže s BluRay modulom zaključili su koje su otprilike dimenzije novog PlayStation-a. Sve se to proučavalo obzirom da je Sony to “prećutao” prilikom predstavljanja.

Reddit korisnik GREBO7 uspio da dođe do zaključka da će PS5, ako je postavljen uspravno, biti najviša konzola od svih relevantnih konzola u istoriji.

Uzevši standardnu visinu BluRay modula odnosno širinu BluRay diska, ekipa s Reddita došla je do rezultata sa slike iznad.

Možemo zaključiti da je PS5 veći čak i od PS3, pa tako i originalnog Xboxa One koji je često nazivan predimenzioniranim.

Ipak, niko neće ovo da uzme Sony-ju za zlo. Čini se da će PS5 napokon da riješi problem pregrijavanja. A to pokazuju velike dimenzije i otvori za ventilaciju, i bila je velika boljka koja je često pogađala vlasnike PlayStationa 4.

Dok Sony ne objavi službene dimenzije, ovaj izračun ne možemo da uzmemo sa stopostotnom sigurnošću. Možemo samo da dodamo da je poprilično precizan.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.