Nova tehnologija za punjenje baterije

Iako svi korisnici pametnih telefona s nestrpljenjem čekaju neki revolucionarni trenutak u razvoju baterijske tehnologije koji će omogućiti višednevno trajanje baterije, tako nešto realno ne treba očekivati u bližoj budućnosti.

Ipak, postignut je veliki napredak tehnologije za punjenje baterije, pa se on na novim modelima telefona pune sve brže i brže.

Iz kineske kompanije Oppo najavili su da će njihov smartphone Reno Ace, koji će biti predstavljen 10. oktobra, podržavati 65W SuperVOOC 2.0 tehnologiju za punjenje baterije zahvaljujući kojoj će se baterija kapaciteta 4000 mAh od 0 do 100 odsto napuniti za samo pola sata.

Oppo raniju verziju SuperVOOC tehnologije sa snagom punjenja od 50W već koristi na modelu Find X (Lamborghini verziji) te se zahvaljujući njoj baterija kapaciteta 3400 mAh može napuniti do stotke za 35 minuta.

Pogledajte još: Pet telefona sa najdužim trajanjem baterije

S novom verzijom dodatno je unaprijeđena učinkovitost te napominju da je punjač obezvijeđen s dodatnim zaštitnim mjerama da ne bi došlo do problema i pregrijavanja prilikom punjenja.

 

Samo za najjače modele

 

SuperVOOC 2.0 biće rezervisan samo za najjače modele, dok će Oppovi jeftiniji modeli koristiti 30W VOOC 4.0 tehnologiju punjenja s kojom će se ista 4000 mAh baterija napuniti do 67 odsto nakon pola sata, dok bi maksimalnu napunjenost trebala doseći nakon 73 minute, što takođe nisu loše brojke.

Takvu mogućnost imaće nadolazeći smartphone Oppo K5 te vjerojatno i Realme X2.

Još jedan novitet koji se tiče brzog punjenja jeste i 30W Wireless VOOC tehnologija zahvaljujući kojom će se, kako i samo ime kaže, baterije bežično puniti još brže, prenosi Zimo dnevnik.

Putem takvog punjača baterija kapaciteta 4000 mAh od 0 do 100 odsto napunit će se za samo 80 minuta.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.