Prošle su tri godine otkako je najavljena adaptacija SF klasika, a prije nekoliko dana BBC je napokon objavio prvi trailer za Rat svjetova (The War of the Worlds).

U mini-seriji od tri epizode koja se temelji na kultnom romanu H. G. Wellsa glume Rafe Spall (Black Mirror), Eleanor Tomlinson (Poldark) i Robert Carlyle (Trainspotting), između ostalih, a prvi trailer izgleda poprilično spektakularno.

„Dame i gospodo, čini se da je nešto stiglo u Englesku“, najavljuje glas u prvom traileru, prije nego mještani počnu nagađati o čemu se radi, vjerujući da se radi o zvijezdi padalici.

Rat svjetova (The War of the Worlds) - Nova BBC mini-serija koja je izazvala veliku pažnju
Rat svjetova (The War of the Worlds) – Nova BBC mini-serija koja je izazvala veliku pažnju

Naravno, obožavaoci klasične priče znat će da se ne radi o zvijezdi padalici. Umjesto toga, London i obližnji okruzi suočavaju se s eskalirajućim terorom invazije vanzemaljaca, boreći se za svoj život protiv neprijatelja van njihovog razumijevanja.

Mini-serija Rat svjetova smještena u edvardijansko doba (1901. – 1914.) prati Georgea (Spall) i njegovu partnericu Amy (Tomlinson), par koji želi započeti zajednički život, uz Georgeovog starijeg brata Fredericka (Rupert Graves) i astronoma/znanstvenika Ogilvyja (Robert Carlyle).

(Index)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.