Od tvoraca League of Legends Riot Games stižu nove igre različitih žanrova, dokumentarni film i animirana serija

 

Za 10. rođendan Riot Games je najavio nove igre, ni manje ni više nego sedam novih igara, i animiranu seriju, a na Netflix je stigao i dokumentarni film.

Sve nove igre osim jedne smještene su u svijet League of Legends-a nazvan Runeterra, jako poznat stotinama miliona igrača koji su u posljednjih 10 godina zaigrali League of Legends.

 

League of Legends: Wild Rift

 

League of Legends: Wild Rift nova je verzija League of Legendsa koja će sljedeće godine stići na konzole i iOS i Android uređaje. Ne radi se o modu postojeće igre pa igrači neće moći koristiti svoje skinove na tim platformama, ali Riot Games će se pobrinuti da svi oni dobiju određenu kompenzaciju. Mečevi će biti nešto kraći, a mapa nešto drugačija, dok bi osjećaj igranja trebao ostati uveliko isti kao na PC-ju. Dolazak LoL-a na konzole i mobilne platforme nešto je o čemu se već dugo priča. Upravo mobilne igre čine gotovo 50 posto prihoda cijele industrije, a broj igrača sigurno raste svake godine.

 

Teamfight Tactics Mobile

 

Svoju će mobilnu verziju dobiti i auto battler Teamfight Tactics, strateška igra s herojima iz League of Legendsa u kojoj se borbe odvijaju automatski dok su igrači u ulozi stratega i slaganja kompozicija.

 

Legends of Runeterra

 

Legends of Runeterra kartaška je igra nastala na temelju Riotovog posmatranja Hearthstonea. Smještena u svijet League of Legendsa, sadrži već poznate heroje, ali kroz razvoj će dobijati i nove. Igrači će nove karte sakupljati igrajući određene tematske špilove koji nose nazive lokacija iz Runeterre. Tako neće biti faktora sreće kod otvaranja paketića kao što je to slučaj u nekim drugim sličnim igrama. Dota 2 je dobila Artifact, Warcraft ima Hearthstone, a sada i LoL ima svoju kartašku igru. Prijave za zatvoreno beta testiranje kreću uskoro, dok bi igra trebala stići sljedeće godine.

 

Project A

 

Taktička pucačina s herojima na kojoj radi Riot Games i dalje nema naziv te se trenutno vodi kao Project A. To je jedina igra koja će biti smještena u novo okružje, na Zemlju u skorijoj budućnosti. I s ovom igrom imaju dugoročne planove i najavljuju globalnu podršku i infrastrukturu kako bi igračima pružili najbolje moguće uslove.

 

Project F

 

Project F igra je o kojoj najmanje znamo. Riot Games navodi kako će u njoj biti moguće istraživati svijet Runeterre s prijateljima. U kratkom prikazu neke je podsjetio na Diablo ili neki dungeon-crawler, ali za više informacija moraćemo još pričekati.

 

Project L

 

Posljednja igra koju su predstavili na proslavi 10. rođendana League of Legendsa je borilačka igra naziva Project L. Takođe je to nešto o čemu se nagađa otkad je Rio preuzeo Radiant Entertainment, studio koji je radio na borilačkoj igri Rising Thunder za PC. U 2D okruženju mogli smo vidjeti kratke sukobe između Jinx, Katarine, Dariusa i Ahri. Navodno ćemo dobiti priliku kultne heroje vidjeti u sasvim novom svjetlu.

 

 

LOL Esports Manager

 

Iduće godine moći ćemo preuzeti i ulogu menadžera League of Legends ekipe. Slagat ćemo vlastiti tim i voditi ga do vrha svijeta. Sličan princip onome u Football Manageru za fudbal. Kineska liga bit će prva uključena u ovu simulaciju, a nedugo zatim trebale bi stići i ostale.

 

„Arcane“ i „Origins“

 

Animirana serija pod nazivom „Arcane“ stiže sljedeće godine. Produkciju i animaciju radi sam Riot Games, koji nam je već pružio neke nezaboravne videe. Osobno, smatrao sam da će Blizzard, poznat po nevjerojatnim cinematicsima u većini svojih igara, prije pružiti nešto ovakvo, ali za to su se prije odlučili u Riotu. Znate ono kad pogledate neki trailer ili cinematics u igri i pomislite: „Ovo bi bio super crtić ili anime.“

Od sinoć je na Netflixu dostupan i „League of Legends Origins“, dokumentarac o tome kako je LoL od besplatne igre malog studija postao globalni esport, najveći na svijetu. Režirao ga je Leslie Iwerks.

 

Za kraj, u League of Legends stiže i novi heroj – Senna. Video je nevjerovatan i možda najbolje pokazuje rast i razvoj Riot Gamesa kroz godine u produkcijskom smislu.

 

(Izvor: Index.hr)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.