Anna Donlon, izvršni producent u Riot Games-u je izjavila da developer razvija prototip verzije Valorant za konzole

 

Mada je igra zasad ekskluziva za Windows PC računare, Riot Games ne odbacuje mogućnost da jednog dana Valorant stigne na Xbox i PS konzole.

U samo nekoliko dana nakon službenog izlaska, multiplayer pucačina Valorant je prikupila ogroman broj igrača i (najvjerojatnije) postala glavni krivac za veliki pad u broju igrača CS:GO, kojih je sada 100 hiljada manje od kako se pojavio Valorant.

Igra svakim danom bilježi sve veću popularnost, a gameplay u kombinaciji Counter-Strikea i Overwatcha, kao i činjenica da je besplatna, dovode do sve veće baze gejmera koji je svakodnevno igraju, mada službene brojke još nisu objavljene.

Mada je Riot Games za igru još i prije izdavanja rekao da se radi o PC ekskluzivi, izvršni producent Anna Donlon je u jednom intervjuu rekla da developer razvija prototip verzije za konzole. Naglasila je da zasad još ne postoji garancija da će se moći igrati na PS4, Xbox-u One, Xbox Series X ili PS5. Takođe je istakla da će izlazak na konzolama biti moguć samo ukoliko budu sigurni da će igračima na tim platformama moći da pruži isto iskustvo kakvo pruža PC verzija.

Jedna od najvećih poteškoća za kompetitivne FPS pucačine na konzolama je u pomoći pri nišanjenju (aim assist), na što su se često žalili igrači Fortnitea.

Aim assist se na konzolama koristi da bi se kompenzovala preciznost koju imaju igrači koji koriste miš na PC-u. Ali u slučaju Valorant-a tako nešto ne bi imalo smisla obzirom da se radi o igri koja se temelji na preciznom nišanjenju (aiming skillu), pa bi bilo teško izvesti pravi balans. Postoji svakako mogućnost da se verzija za svaku platformu igra na vlastitim serverima i da nema crossplaya, ali to za sada Riot Gamesu i njegovom vlasniku Tencentu nije opcija.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.