Ruski robotizovani kompleks “Uran 9” težak 12 tona, na kome je instalirana velika količina naoružanja viđen na Sirijskom ratištu

 

Na Tviteru je objavljena fotografija „Uran-a 9“ (ruski multifunkcionalni borbeni robotizovani kompleks) koji je snimljen u Siriji u prvim borbenim redovima.

Kako se navodi, te pretpostavke potvrđuje karakteristična kamuflaža i mjesto na kome se mašina nalazi.

Sistem „Uran 9“ testiran je na Bliskom istoku, što je omogućilo da se otkriju i riješe konstruktivni nedostaci.

U januaru je saopšteno da je ruska vojska dobila robotizovani sistem „Uran 9“, namijenjen za izviđanje, direktnu vatrenu podršku vojsci, kao i uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila i druge vojne opreme.

Pročitajte još: Američka vojska ima u planu razvoj kiborg vojnika

Na robotizovanom kompleksu teškom 12 tona instalirani su: kompleks „Ataka“ sa protivtenkovskim raketama, reaktivni bacači plamena „Šmelj M“, automatski top 2A72 kalibra 30 milimetara i mitraljez kalibra 7,62 milimetra.

„Uran 9“ je daljinski upravljano gusjenično vozilo koje spada u kategoriju terenskih borbenih bespilotnih vozila.

Ovaj robot je u stanju da sprovodi inženjersko izviđanje, pogađa različite tipove ciljeva, uništi niskoleteće vazdušne mete.

U kupoli se nalazi njegovo oružje: 30-milimetarski automatski top, mitraljez i raketno naoružanje, koje se sastoji od protivtenkovskih navođenih raketa ’Ataka‘, protivvazdušnih raketa ’Igla‘ i reaktivnih bacača plamena „Šmelj M“.

Zapadni eksperti su ranije ocijenili da je „Uran 9“ pokazao da je u tehnološkom smislu već nastupila era bespilotnih tenkova, a da samo ostaje pitanje kako će različite armije njima raspolagati. Rusija ih je testirala i počela da ih koristi pre svih.

(sputnik news)

https://www.youtube.com/watch?v=hiwBXXUPWE0&feature=emb_logo

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.