Kineska agencija TENAA dala je sertifikat za nadolazeći Samsung pametni telefon srednjeg ranga, otkrivajući ključne specifikacije uređaja. Identifikovan kao SM-C5560, očekuje se da će debitovati u Kini pod nazivima Galaxy C55 ili Galaxy Y55. Pametni telefon će imati veliki OLED ekran od 6,67 inča sa FHD+ rezolucijom, uz prednju kameru od 13 MP koja je vjerovatno integrisana u rupi na ekranu. Posebno, certifikat potvrđuje uključivanje skenera otiska prsta na ekranu i posebnog utora za microSD karticu za proširenje prostora za skladištenje.

Prema listi sertifikata, telefon pokreće neodređeni čipset sa taktom od 2.0 GHz. Biće ponuđen u konfiguracijama sa 8GB ili 12GB RAM-a i opcijama skladištenja od 128GB ili 256GB. Sistem kamera se sastoji od primarne kamere od 50 MP, ultraširokog sočiva od 8 MP i pomoćnog sočiva od 2 MP, čineći svestrano podešavanje sa tri kamere.

Dodatno, certifikat otkriva značajan kapacitet baterije od 4.855 mAh, što sugerira približnu tipičnu vrijednost od 5.000 mAh. Iako ove informacije pružaju inicijalni uvid u specifikacije Samsung SM-C5560, očekuje se da će se daljnji detalji pojaviti u narednim sedmicama.

(IT mixer / GSMarena)