Igra Palworld je dugo očekivani RPG za prikupljanje čudovišta nazivan još „Pokemon sa oružjem“, konačno ima datum izlaska kao i potvrdu da dolazi u Game Pass

 

Nova igra pod nazivom Palworld je spremna da vam omogući da radite šta god želite sa ovim stvorenjima. To je RPG naslov u kojem možete da pucate, ubijate, hvatate i porobljavate stvorenja slična Pokemonima.

Razvijen od strane PocketPair, Palworld ima više od 100 „Palsa“, čudovišta sličnih Pokemonima koja se mogu uhvatiti pomoću uređaja koji je sličan Poke Ball-u.

Palworld igra je prvo otkrivena u trejleru 2022. godine i odmah je privukla pažnju ljudi svojim poznatim, ali vrlo drugačijim pristupom sakupljanja čudovišta. Pocketpair je rekao da očekuje da će Palworld ostati u ranom pristupu najmanje godinu dana jer dodaje igricu i čini poboljšanja.

 

Posjeduje multiplejer mod

 

Igra vam omogućava da jašete ova čudovišta, da ih opremite oružjem, pa čak i da ih koristite za borbu uz sebe. Igrači će se takođe boriti sa šefovima koje je teško skinuti, ali i oni mogu biti zarobljeni i prisiljeni da rade za vas.

Ali ovo nije tipična igra pucanja. Palworld ima multiplejer mod u kojem igrači (do 32 igrača) moraju da se bore za svoj opstanak i mogu da se udruže kako bi se borili protiv jakih igrača. Programer igre tvrdi da će igrači moći da pljačkaju baze i predmete drugih igrača.

Palworld omogućava igračima da grade svoje vlastite baze. U bazi možete dodijeliti ova stvorenja da preuzmu različite zadatke, natjerati ih da rade na montažnim linijama, da rade na poljima i još mnogo toga. Pošto je svaki „Pals“ jedinstven, biće prikladan za različite vrste posla i ima jedinstvene ličnosti i potrebe za hranom. Opis igre takođe sugeriše da će motivacija vaših stvorenja biti direktno povezana s količinom brige koju vodite o njima.

Palworld, najnovija igra za kreiranje preživljavanja u otvorenom svijetu biće objavljena 19. januara 2024. godine na PC-u putem Steam-a i Microsoft Store-a, Xbox Series X i S i Xbox One u obliku ranog pristupa. Rani pristup će početi širom svijeta sa globalnim izdanjem.

Ova vijest je otkrivena zajedno sa njihovim najnovijim trejlerom za igru:

Microsoft je nedavno potvrdio da će igra biti dostupna za pretplatnike na Xbox Game Pass. Zainteresovani igrači će takođe moći kupiti igru ​​od Steam-a.

(IT mixer)