Informacije od Galaxy Note 20 seriji postaju sve gušće i brže ovih dana oslikavajući sve jasniju sliku onoga što dolazi na događaju Galaxy Unpacked 5. avgusta. U međuvremenu je Galaxy Note 20 Ultra, pokrenut poboljšanim Exynos 990, prošao kroz Geekbench test što nam daje rani pregled njegovih performansi.

Samsung Galaxy Note20 Ultra sa Exynos čipsetom na Geekbench testu
Samsung Galaxy Note20 Ultra sa Exynos čipsetom na Geekbench testu

Uređaj ima isti naziv modela SM-N986B koji je viđen i dolazi sa 12 GB RAM-a. Nije iznenađujuće da radi na Android 10, vjerojatno s One UI 2.5 na vrhu. Uspio je sakupiti 928 bodova u jednojezgrenom i 2.721 u multicore testu. Ovi rezultati su uporedivi sa Galaxy S20 Ultra Exynos čipsetom iako zaostaju za onim što smo vidjeli sa Snapdragon 865+ telefonima.

Prema nedavnim procurjelim informacijama, Exynos Note 20 serija će dobiti poboljšanu kontrolu zagrijavanja i bitće energetski učinkovitiji što dovodi do primjetnih povećanja performansi u odnosu na trenutni Exynos 990.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.