Pogledajte detaljnije kako izgleda periskopski modul za zumiranje na Galaxy S20 Ultra 5G smartfonu

 

Već smo videli Samsung Galaxy S20 Ultra 5G u dijelovima na YouTube-u. Međutim, ovaj novi video dublje se udubio u postavku kamere, tačnije u modul zumiranja periskopa.

Zack iz JerryRigEverything započinje s uobičajenim toplotnim pištoljem za otpuštanje ljepila i pokazuje šta će se dogoditi ako primijenite previše pritiska na uglu zadnjeg stakla – pući će. Dakle, ako to ikada radite sami, uradite to što nježnije.

Zanimljivo je da je Samsung odlučio da ne stavi termalnu pastu ili pjenu na zadnju stranu čipseta za odvlačenje topline, ali je bakarna komora isparavanja unutra. Nisu pronađeni problemi s pregrijavanjem prilikom pregleda telefona, tako da je očito Samsung znao o čemu se radi.

Kad dođete do modula periskopa, primijetite hladne magnetne zavojnice koje kontrolišu stabilizaciju prizme kao i mehaničko pokretno tijelo unutar modula, za koje pretpostavljamo da se koristi za autofokus.

Posljednje zanimljivo otkriće je da južnokorejskoj varijanti Samsung Galaxy S20 Ultra 5G smartfona, koja se rastavlja, nedostaju mmWave 5G antene jer u ovoj zemlji ne postoji infrastruktura za tu vrstu mreže.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.