Korisnici koji koriste pametne telefone serije Samsung Galaxy S24 uskoro će da dobiju novo ažuriranje

 

Samsung je počeo da objavljuje majsko ažuriranje za Galaxy S24 seriju (S24, S24+ i S24 Ultra). Ažuriranje će biti dostupno korisnicima u SAD i cijeloj Evropi, a ne samo u EU.

Istina je da je, što se ovog mjeseca tiče, Samsungu trebalo više vremena nego inače da objavi svoju najnoviju bezbjednosnu zakrpu.

Južnokorejski proizvođač je obično ispred Google-a kada je u pitanju izdavanje mjesečnih ažuriranja za svoje uređaje. Ali iako smo morali da čekamo duže nego obično, dobra stvar je što je ažuriranje izašlo i ako sve prođe kako treba, trebalo bi da bude dostupno na vašim Galaxy S24 modelima u narednih nekoliko dana.

Ažuriranje Galaxy S24 serije, koje je spremno za ovaj mjesec, ima oko 519 MB i na prvi pogled izgleda kao da ne sadrži ništa osim najnovijeg nivoa bezbjednosnih zakrpa, koje bi trebalo da riješe probleme koji su se ranije pojavili.

Iako očekujemo neke ispravke grešaka, kao i poboljšanja u pogledu funkcionalnosti, ono što je pomalo neobično je da Samsung nije naveo ništa konkretno ili detaljno u svom dnevniku promjena, koji obično dolazi nakon svakog ažuriranja, a koji je vidljiv na SamMobile-u. Kao što je pomenuto u Samsungovom bezbjednosnom biltenu, bezbjednosno ažuriranje za maj ove godine trebalo bi da popravi 45 bezbjednosnih propusta do kojih je došlo na Galaxy S24 uređajima.

 

Ažuriranje „manje“ za evrpsko tržište

 

Ono što je interesantno jeste da će ovo isto ažuriranje, koje je istovremeno dostupno u SAD i Evropi, biti „manje“ za evropsko tržište.

SamMobile izvještava da će evropska verzija ažuriranja biti oko 300 MB za standardne Galaxy S24 i Galaxy S24+, i oko 400 MB za najveću i najbolji Galaxy S24 Ultra.

Zašto je to tako? Da li to znači da je Samsung izostavio nešto za evropsko tržište u svom najnovijem ažuriranju ili je u pitanju nešto drugo?

U slučaju da još uvijek niste dobili obavještenje da morate da ažurirate svoj Samsung Galaxy S24 pametni telefon, možete sami da provjerite da li je ažuriranje dostupno. To možete učiniti tako što ćete otići na Podešavanja -> Ažuriranje softvera -> i u slučaju da je ažuriranje dostupno, kliknite na Preuzmi i instaliraj.