Samsung je u ponedjeljak potvrdio da su neki od kompanijinih podataka ukradeni u okviru sajber napada, koji je prvi put prijavljen tokom vikenda

 

U izjavi za Bloomberg, južnokorejski elektronski gigant Samsung je otkrio da je probijanje bezbjednosti dovelo do toga da bude otkriven „određeni izvorni kod koji se odnosi na rad Galaxy uređaja“, ali to nije uticalo na akreditive korisnika i zaposlenih.

Iako Samsung nije otkrio ko stoji iza ovog problema, južnoamerička hakerska grupa Lapsus$ preuzela je odgovornost.

Organizacija je na torentu objavila datoteku od 190GB, koja navodno uključuje izvorni kod bootloadera za sve najnovije Samsung uređaje, kao i kod koji se odnosi na biometrijsku verifikaciju i enkripciju na Galaxy telefonima i tabletima.

Napadači su takođe možda dobili pristup povjerljivim podacima u vezi sa kompanijom Qualcomm.

Pomenute informacije stižu manje od nedjelju dana nakon što je ista grupa objavila da je prigrabila oko 1TB podataka, uključujući skice i izvorni kod, od proizvođača čipova – kompanije Nvidia.

„Trenutno ne očekujemo nikakav negativan uticaj na naše poslovanje ili kupce. Primjenili smo mere kako bismo spriječili dalje slične incidente i nastavićemo da pružamo usluge našim klijentima bez smetnji“, potvrđuje Samsung u svom saopštenju.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.