Netflix kupuje finski studio Next Games. Akvizicija bi trebalo da bude završena u drugom kvartalu 2022. godine i koštaće oko 65 miliona evra

 

Nakon kupovine Night School Studio-a, Netflix nastavlja da ulaže i širi se u oblasti video igara, a konkretno je riječ o akviziciji finskog studija Next Games, koji je prije svega specijalizovan za razvoj mobilnih video igara.

Next Games je osnovan 2013. godine sa sjedištem u Helsinkiju, Finska. Next Games je odgovoran za mobilne igre kao što su Stranger Things: Puzzle Tales, The Valking Dead: Our Vorld i The Valking Dead: No Man’s Land.

Akvizicija je u toku i trebalo bi da bude završena u drugom kvartalu 2022. godine, a koštaće oko 65 miliona evra (72 miliona dolara).

Teemu Huuhtanen, izvršni direktor Next Games, prokomentarisao je akviziciju: „Stalno smo fokusirani na realizaciju naše vizije: želimo da postanemo partner po izboru za globalne kompanije za zabavu i da kreiramo autentičnu i dugotrajnu interaktivnu zabavu zasnovanu na najboljim svjetskim franšizama.“

„Udruživanje snaga sa najvećim svjetskim servisom za striming, Netflix-om, je prilika da logično i uzbudljivo nastavimo našu strategiju stvaranja interaktivnih igara u kojima će svijet uživati.“

„Naša bliska saradnja sa Netflix-om na Stranger Things: Puzzle Tales je već dokazala da zajedno stvaramo snažno partnerstvo. Ovo je jedinstvena prilika da proširimo studio na svim frontovima i nastavimo našu zajedničku misiju”, rekao je Huuhtanen.

Majkl Verdu, potpredsednik Netflix-ovog odjeljenja za igre, rekao je: „Next Games ima iskusan menadžerski tim, jaku reputaciju sa mobilnim igrama zasnovanim na zabavnim franšizama i solidnim operativnim sposobnostima.“

„Uzbuđeni smo što će se Next Games pridružiti Netflix-u kao osnovnom studiju u strateškom regionu i ključnom tržištu talenata, proširujući naše interne mogućnosti studija za igre. Iako smo tek počeli sa igrama, uvjeren sam da ćemo zajedno sa Next Games moći da izgradimo portfolio igara svjetske klase koje će oduševiti naše pretplatnike širom svijeta“, dodao je Verdu.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.