Samsung se polako okreće nadograđivanju na novi Android 10 OS pa su javno objavili kada će nove nadogradnje stići na njihove uređaje

Iako je Android 10 OS na tržištu dostupan već nekoliko mjeseci, dio proizvođača pametnih telefona, među kojima je i Samsung, još uvijek nije napravio prelaz na ovaj moderni sistem za pametne telefone.

Zanimljivo je da Samsung, kao jedan od tržišnih lidera, nije požurio s nadogradnjom na novi OS.

Ipaki i Samsung se polako okreće nadograđivanju na novi Android 10 sistem pa su javno objavili kada će nove nadogradnje stići na njihove uređaje.

Sretnici iz pojedinih zemlja (na primjer, Njemačka i Velika Britanija) ovih su dana među prvima dobili nadogradnju na novi Android 10 sistem. Radi se naravno o korisnicima koji koriste najnovije Samsung uređaje – Galaxy S10 i Galaxy Note 10.

Pročitajte još: Android 10: nove funkcije i ispravke koje nas očekuju

Ostali korisnici ovih telefona novi sistem bi trebali dobiti tokom januara 2020. godine, dok bi do kraja januara nadograđeni takođe trebali da budu uređaji Galaxy S9, S9+, kao i Note 9.

Kao što možete da primijetite, proces nadograđivanja pametnih telefona teći će postepeno i na red će prvo doći novi uređaji, dok će oni nešto stariji modeli nadogradnju da dobiju tek u drugoj polovini sljedeće godine.

Samsung nije javno objavio tačne datume puštanja nadogradnji, ali su naveli u kojem će se mjesecu nadogradnje pojaviti na uređajima njihovih korisnika.

Galaxy A80 uređaj nadogradnju bi trebao da dobije u martu sljedeće godine i čini se kako će to biti jedini uređaj koji će biti nadograđen u tom mjesecu.

S druge strane, u aprilu bi nadogradnje trebale da stignu na čak 8 Samsungovih uređaja. Na aprilskoj listi će se naći 7 pametnih telefona i jedan tablet: Galaxy A6, Galaxy A7 (2018), Galaxy A90 (2019), Galaxy A40, Galaxy A70, Galaxy A90 5G, Galaxy Fold i Galaxy Tab S6.

Maj će donijeti radost korisnicima sljedećih uređaja: Galaxy A10, Galaxy A20e, Galaxy A50, Galaxy Xcover 4s i Galaxy A6.

Prema trenutnim informacijama u junu će se nadogradnja pojaviti samo na Galaxy J6, dok će u srpnju mogućnost nadogradnje dobiti korisnici: Galaxy J6+, Galaxy Tab S4 i Galaxy Tab S5e.

Avgust će obradovati korisnike Galaxy Tab A 8 (2019), dok će sve da se završi u septembru kada bi nadogradnje trebali dobiti tableti: Galaxy Tab A 10.5 i Galaxy Tab A 10.1.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.