Danas je Samsung predstavio svoju najnoviju inovaciju, T5 EVO prenosivi eksterni SSD, koji se može pohvaliti revolucionarnim kapacitetom skladištenja od 8 TB. Dizajniran imajući na umu izdržljivost, uređaj ima zaštitu od vanjskih udara, što ga čini pouzdanim izborom za korisnike u pokretu.

Koristeći USB 3.2 Gen 1 tehnologiju, T5 EVO pruža impresivne brzine čitanja i pisanja do 460 MB/s. Kompaktne dimenzije pogona su 95 mm u širinu, 40 mm u dužinu i 17 mm u debljinu, uz težinu od samo 102 grama.

U elegantnom crnom dizajnu, T5 EVO uključuje titan sivi prsten koji služi i kao ručka i ušica za kaiš. Robusna konstrukcija osigurava dodatnu zaštitu, sposobnu izdržati padove do dva metra. Samsung ugrađuje Dynamic Thermal Guard tehnologiju za sprečavanje pregrijavanja, a prenosivi SSD podržava AES enkripciju podataka radi poboljšane sigurnosti.

Dostupan globalno, eksterni SSD Samsung T5 EVO ima cijenu od 190 USD za opciju od 2 TB, 350 USD za verziju od 4 TB i 650 USD za vanrednu verziju od 8 TB, što označava značajan skok u prenosnom kapacitetu za skladištenje podataka.

(IT mixer)