Sve je izvjesnije da će Samsung Galaxy S11 model imati kameru od 108MP

 

Ovih dana kada se performanse pametnih telefona počinju izjednačavati, jedna od glavnih razlika koju proizvođači pametnih telefona pokušavaju postići bila bi u odjelu kamera. U stvari, izgleda da bi Samsung mogao odskočiti pokretanjem 108MP kamere na pametnom telefonu.

Pregledom aplikacije Samsung Camera pronađenoj u verziji One UI 2.0 beta, pronađeni su neki dokazi koji su pokazali podršku za fotografije rezolucije 12.000 x 9.000, što je kad se prevede u broj piksela iznosi oko 108MP.

To i nije neko preveliko iznenađenje jer je početkom ove godine otkriveno da Samsung radi na 108MP senzoru, što znači da je bilo samo pitanje vremena kada će ga pustiti na tržište u jednom od kompanijinih pametnih telefona. Kako se navodi, 108MP izgleda prekomjerno za pametne telefone jer se većina fotografija učitava na društvene mreže i kompresuje. Međitm, ionako je to i dalje impresivan podvig tehnologije.

Nismo sigurni u koji će se pametni telefon pronaći ovaj senzor, ali postoji velika šansa da bi mogao debitovati u Galaxy S11 2020. godine.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.